Архив на категория: Често задавани въпроси

Пари назаем от лихвари и частни лица?

Бързи кредити от лихвар или частно лице?

Всеки допира до нуждата от извънредни пари. Доста често, разходите на средностатистическото българско семейство надвишават собствените му приходи. В такива моменти някой член на семейството, който се смята за по-далновиден прибягва до вземане на пари на заем от частни лица или лихвари. Това крие в себе си редица опасности и върху тях ще се спрем малко по-подробно.

За пример, ще вземем Иван, който работи в средно голяма фирма, в средно голям по размери град. Естествено, доходът му е около средната работна заплата за съответния сектор. Иван има жена, с която живее на семейни начала и две невръстни деца. Да речем, че веднъж, докато се прибирал от работа Иван трябвало да се придвижи до колата си, паркирана на близък паркинг. По пътя натам забелязал на едно рекламно табло закачена обява за бързи кредити. Впечатление му направил големия надпис ”Пари веднага до 5 хиляди лева”. Отново теоретични се оказва, че именно това е необходимата сума за ремонт на колата и плащане на всички сметки.
За да съкратим историята можем да кажем само, че резултатът от изтеглянето на максималния размер на такъв тип заем, предлаган по формата на лист А4, евентуално цветен, залепен на спирка с най-обикновен мобилен номер за връзка и никакви други координати не свършва добре нито за Иван, нито за когото и да било друг потребител на този тип услуга.

Нещо повече, вземането на бърз кредит от нелицензирана фирма, частни лица или лихвари може да резултира в дълг с над 100% оскъпяване.

Подобен развой на събитията определено не е необходимо никому. Съответно, това, което потребителите, имащи нужда от бързи и краткосрочни заеми, трябва да имат предвид е, че задължително трябва да са сигурни, че вземат пари назаем от лицензирана небанкова институция. Има много добри фирми в този бранш, които предлагат кредити с изключително добри условия и новите клиенти или клиентите, които са редовни и лоялни получават преференциални условия.

#5 Съвета преди да вземете бърз кредит

Важни неща, които трябва да знаете, когато кандидатствате за бърз заем

В този материал ми се ще да засегнем един друг аспект свързан с този тип заеми, който поне според мен е особено важен. Става дума към кого да се обърнем, ако се нуждаем от бързи заеми и как да се предпазим от прибързани и грешни решения.

Обикновено, когато сме притеснени финансово и имаме спешна нужда от малко пари, които обаче да дойдат при нас веднага не мислим напълно рационално и понякога едва мярнали някоя „ примамлива ” оферта за предоставяне на заем се втурваме без да се замислим за възможните последствия. Тази наша прибързаност и нетърпение да излезем от кризисната за нас финансова ситуация се използва от доста измамници, които предлагат да ви осигурят заем веднага и на символични лихви.

Ако някога се нуждаете от бързи заеми и се натъкнете на подобен род „изкушаващи” предложения нашият съвет е да не бързате, а да помислете логично възможно ли е някой да ви даде заем без да ви поиска никакви гаранции, без да имате никакви доходи или ако сте с лошо кредитно досие? Да сте чували някога, че безплатен обяд няма?

Вземи сега:

1. Разгледайте обстойно условията на заема

В случай, че сте нуждаете от бързи заеми съветът ни е да не се паникьосвате, а да помислите спокойно и разумно, преди да предприемете каквито и да е било в тази насока.

Потърсете в интернет уеб сайтовете на небанковите организации, които предлагат такъв тип потребителски заеми и внимателно се запознайте както с техните условия, така и с лихвите, които трябва да платите.

2. Сравнете лихвените проценти на различните фирми

Сравнявайте предложенията, лихвите и допустимия период за погасяване на заем и винаги четете дребния шрифт, за да се запознаете с всички подробности по погасяване на заема.

3. Доверете се само на лицензирани компании регистрирани в БНБ

Ориентирайте се само и единствено към легални небанкови организации, които са стабилни, от години предоставят бързи потребителски кредити и са сред водещите компании по предоставяне на заеми онлайн.

4. Разгледайте, какви са мненията за фирмите в интернет

Отделете време и потърсете коментари за банковите и небанковите институции по форуми, от където можете да добиете представа за компаниите, към които сте се насочили.

5. Доверете се на сигурна компания.

Говорете с близки или познати, които са ползвали бързи заеми, а ако е необходимо посетете офисите на някой от избраните от вас институции и разговаряйте със служителите и едва след това вземете окончателното си решение.

Така ще сте сигурни, че макар да трябва да платите по – високи лихви наистина ще получите своя заем и няма да бъдете измамени.

Времената в които живеем са наистина изключително сложни и на всеки от нас му се налага да търси спешно бързи заеми и не си струва да се опарите, ако се доверите на някоя измамна оферта, прочетена набързо някъде из нета или получена по имейла.

Можете да посетите онлайн платформата за бързи кредити „Версура Кредит България“, в нея ще намерите кратка и обобщена информация, какви са условията, лихвените проценти и отпусканите суми и периоди за погасяване. В сайта Versura Credit  може да разгледате и всички потребителски мнения от клиенти, за да се ориентирате кое би било най-удачното решение за Вас. Всички фирми в сайта са регистрирани в БНБ и Комисията за защита на личните данни.